Torshovdalen

Byggherre:

Sinsen Torg AS

Backe Prosjekts eierandel:

40%

Samarbeidspartner:

Mallin Eiendom AS

Totalentrepenør:

Backe Stor-Oslo

Ferdigstilt:

2014

Prosjektleder:

Jørn Ourom

På toppen av Torshovdalen

På toppen av en av Oslos største og fineste parker har Backe Prosjekt utviklet og bygget Torshovdalen – et unikt boligprosjekt med fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden. I nært samarbeid med arkitekt Lund Hagem Arkitekter ble det valgt løsninger som tok hensyn til omgivelsene rundt og som knyttet den nye bebyggelsen til parken.

Torshovdalen består av totalt 209 leiligheter fordelt på to trinn. I tillegg inkluderer prosjektet næringslokaler i byggets første etasje og en frittliggende barnehage beliggende mellom boligbyggene. Alle leilighetene har moderne og fleksible plantegninger med store balkonger og flott utsikt. 

Årets boligleverandør 2014

Torshovdalen var blant prosjektene med de mest tilfredse kundene i 2014, og var en viktig bidragsyter til at Backe Prosjekt vant prisen som "Årets boligleverandør" samme år.

Statens byggeskikkpris 2015

Prosjektet ble tildelt Statens byggeskikkpris i 2015, noe vi er veldig stolte over.

Juryens begrunnelse var blant annet; «Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. (…) Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk.»