HSV Sykehjem

Byggherre:

Backe Prosjekt AS

Backe Prosjekts eierandel:

100%

Samarbeidspartner:

Oslo kommune

Arkitekt:

CF Møller AS

Totalentrepenør:

Backe Stor-Oslo

Ferdigstilt:

2017

Prosjektleder:

Gry Kleven

Et nytt moderne sykehjem i Oslo

I 2012 inviterte Oslo kommune til konkurranse om tildeling av en OPS-avtale for et nytt sykehjem i Henrik Sørensens vei på Ellingsrud i Oslo. Som et resultat av denne konkurranse ble Backe Prosjekt i samarbeid med CF Møller Arkitekter AS og AS Ing. Gunnar M. Backe engasjert for å utvikle og bygge nye HSV Sykehjem - et sykehjem som skal bli en trygg bare for beboerne i kvalitetsfylte omgivelser.

HSV Sykehjem bygges i henhold til standarden om passivhus. Det betyr at bygget minimum skal produsere så mye energi som det forbruker selv. Dette er en viktig måte å bygge på siden passivhus i større grad er bærekraftige for samfunnet - også i fremtiden. I tillegg til at det stilles krav til passivhusstandard, skal også HSV Sykehjem klassifiseres i henhold til BREEAM-NOR.

Med beboerne i sentrum

Hovedformålet med sykehjemmet er å skape et sted der beboerne er i sentrum. Det lange smale bygget på 5 etasjer skal romme 146 sengeplasser med tilhørende fasiliteter. Alle beboerrommene er enerom med gode dagslysforhold og utsikt til skog og grøntarealer. Beboerrommene er delt inn i seks beboerseksjoner, der hver beboersone har TV-stue, dagligstue og felles kjøkken. I første etasje finner man alle byggets fellesfunksjoner, blant annet dagsentrene.